Ce inseamna “Makerspace”?

Makerspace-ul, ca spatiu fizic, este un atelier public unde oamenii au acces la diverse unelte pentru a-si realiza proiectele si pot colabora.

ToolHouse Makerspace este locul ideal pentrucei care ar vrea sa aiba un atelier plin de scule, dar din diverse motive nu-sipermit. In acest moment, gasesti anumite facilitati si unelte.

Noi ne dorim sa fim mai mult decat un simplu atelier. Vrem sa coagulam o comunitate de makeri cu diverse inclinatii, atat creative cat si tehnice.

Membrii ToolHouse colaboreaza atat pentru realizarea proiectelor fiecaruia, cat si a proiectelor publice care ajuta comunitatea locala.

Cine are acces?

ToolHouse – MakerSpace Sibiu este un ONG si poate oferi acces oricarui doritor cu varsta peste 18 ani, in baza unei cotizatii de tip abonament.
Accesul membrilor este nominal si nu include accesul vizitatorilor sau al copiilor.

Accesul non-membrilor este permis in sala de sedinte/cursuri doar in intervalul orar in care aceasta a fost inchiriata.

Daca vrei sa ne vizitezi fara nici oobligatie, contacteaza-ne si te vom programa pentru un tur almakerspace-ului.

Abonamente

Proiect - acces timp de 24h
50 RON
Acces in sala mare timp de o zi
Acces la ateliere
Saptamana - acces 7 zile
100 RON
Acces in sala mare timp de o saptamana
Acces la ateliere
Luna - acces 30 zile
200 RON
Acces in sala mare timp de o luna
Acces la ateliere

Cum ma pot inscrie?

La inscriere vrem sa stim care sunt ariile tale de expertiza si mai ales daca doresti ca profilul tau sa fie public. Avand un profil ToolHouse Makerspace public le permite membrilor sa te poata gasi si contacta cand au nevoie de ajutor in unul din domeniile in care esti priceput.

Procedura de inscriere este urmatoarea:

  1. Completeaza formularul online de aici. Vei primi pe email contractul de inscriere pe care ai obligatia sa il studiezi cu atentie.
  2. Dupa completarea formularului online poti achita cotizatia in functie de tipul de acces necesar.
  3. Contacteaza-ne pentru a stabili o intalnire unde vom verifica datele personale si vom semna contractul de inscriere.

IMPORTANT!

Din motive de securitate, avem nevoie de datele personale (nume, prenume, email, adresa, CNP, copie dupa buletin), acestea fiind verificate fizic inainte de semnarea actelor de inscriere in asociatia ToolHouse Makerspace Sibiu.

Aceste date vor fi confidentiale, nu vor fi divulgate partilor
terte , cu exceptia celor absolut necesare pentru oferirea serviciilor asociatiei (firma de contabilitate, avocatura, curierat – daca e cazul) sau institutiilor statului care le solicita (ex: politie).

Datele personale nu vor fi folosite pentru motive de marketing, publicitate si in nici un caz nu vor fi divulgate/vandute unor alte entitati partenere.

Ce pot face la ToolHouse Makerspace?

Pe baza cotizatiei ToolHouse Makerspace, membrii au acces liber la urmatoarele:

  • Birou individual de lucru
  • Unelte mici de mana din sala mare si din ateliere 
  • Aparatura profesionala de prelucrare obiecte, imprimare, electronica si multe altele.

Pe baza de programare, in sala mare pot fi folosite:

Utilajele mari din ateliere se folosesc pe baza de programare si au un cost orar de folosire, cost ce trebuie achitat in avans.

Accesul la aceste utilaje se face doar dupa participarea la un instructaj specific pentru fiecare aparatura.

Intr-o prima faza, folosirea lor se va face doar sub supravegherea personalului ToolHouse Makerspace, pana cand vom fi convinsi ca utilizatorul este suficient de familiarizat cu utilajul.

Sala De Sedinte si Cursuri

Sala de sedinte si cursuri poate fi inchiriata in sesiuni de cate 3 ore, zilnic in intervalul 9:00 – 21:59.

In functie de cursurile disponibile, membrii ToolHouse Makerspace pot participa la diferite activitati de dezvoltare personala, de imbunatatire a cunostintelor tehnice sau creative, diferite activitati de teambuilding si interactiune sociala.

Mai mult, sala de cursuri este disponibila pentru inchiriat tuturor celor ce vor sa sustina un curs, fie el periodic sau limitat la cateva sedinte.

Proiecte

Suntem in proces de creare a unei baze de date cu proiectele membrilor ToolHouse Makerspace, precum si proiecte publice sau viitoare cursuri/workshopuri. Aceasta baza de date va fi disponibila pe site-ul nostru in curand, membrii inregistrati putand de asemenea sa participe la aceste proiecte.

Orice membru ToolHouse Makerspace va putea initia un proiect prin crearea unei pagini noi ce va contine documentatia tehnica a acestuia.

Ceilalti membri vor avea acces la toate aceste pagini si isi vor putea aduce contributia atat prin comentarii, cat si prin editarea paginilor intr-un sistem de tip Wikipedia.

Comunicare

Pentru discutii in timp real am creat grupul de Facebook ToolHouse – Grupul Oficial al Makerilor.

Optional, membrii vor primi notificari prin email in functie de interesele fiecaruia: contributii noi la proiecte, mesaje din partea altor membri, expirarea accesului etc.

Date asociatie

Asociatia “ToolHouse – Makerspace Sibiu”
Sediu social: Str. Islazului, Nr. 1, Sibiu, Jud. Sibiu, 550145
CIF 39756515

Cont RON Garanti
RO85UGBI0000262020583RON